Dagens tips

Kategori:

Slut

Kategori: Allmänt

Nu kära vänner är ni inga delegater längre! Riktigt bra jobbat, ni ska alla vara riktigt nöjda över er själva! Vi på Män i skor tackar nu för oss! Tack !!

Ny resolution uppe

Kategori: Allmänt

Förra resolutionen om situationen Palestina -israel gick igenom... Nu resolutionen om ett moratorium av dödsstraff vilken är författad av Frankrike och Tyskland! Vi hoppas på debatt! Johanna

Israel-Palestina

Kategori: Allmänt

Lunchen är över, och nu är vi i slutspurten! Israel-Palestina resolutionen är fortfarande uppe, just nu för och emot tal.... Johanna

Resolution 11

Kategori:

Nu börjar de hetta i Plenisalen! Resolutionen 11 angående brotten mot de mänskliga rättigheterna i Israel-Palestina göra att starka känslor och åsikter blossar upp. Det är vassa och många frågor, rösterna höjs titt som tätt och det är många som vill få sin röst hörd. Big like!

Sista dagen

Kategori:

Ärade delegater,

ni har snart tagit er igenom FN-rollspelet, men ni är inte riktigt där än. Sista dagen ligger framför er och så även sista chansen att visa vad ni går för. Ta den! Gör FN-rollspelet 2013 till det bästa!

Ellinor

Dagen i Bilder

Kategori: Allmänt

Dag 2 överträffade våra förväntingar, riktigt bra gjort delegater! I gengäld får ni lite roliga bilder från dagen! Gå hem ladda upp och kom tillbaka lika pigga i morgon!
 

Flipp och flopp

Kategori:

 
 
Flipp:
De ljuvliga orden Män i skor ljuder när Kuwait stiger upp i talarstolen blir dagens flipp. Så fina ord :') Att de sedan överraskat i talarstolen är deras sanna flipp, resolutionen om homosexualitet briljerade ni i! Bra jobbat våra skäggiga damer! 
 
Flopp: När ordförande  frågar om ökad talartid, flyger alltid de allierades landskyltar upp. Och poff, där rök den debatten.  Det är debatterna som är grejen, och de blir som roligast när ni kommer in i det. varför inte utöka taltiden när ni får chansen? (En annan flopp var nyss paniken som fyllde redaktionen. Helt plötsligt slutar allas datorer sluta fungera och alla server lägger ner. Kort därefter försvinner alla dokument på allas inloggningar. Ni kan ju tänka er kaoset, en så gott som klar tidning - puts väck. Vi kan dock glädja er med att allt är återställt och ni kommer få era tidningar i morgon, precis som väntat!)

Dagens tips

Kategori:

Syrien

Kategori:

När resolutionen om Syrien kommer upp hettar det till. Efter en rad ganska passiva resolutioner där alla varit så gott som överens, märker man att åsikterna är splittrade... Iran hotar västmakterna, och ber dem skämmas. Det här är verkligen en kamp mellan väst och öst, där kraftfulla applåder antingen kommer från höger eller vänster... Vad händer härnäst?Damdamdamdam( med en avklingande ljudeffekt )

Grattis Storbritannien

Kategori: Allmänt

Grattis Storbritannien till en genomröstad resolution om flickors rätt till utbildning. 33 för, 1 mot och 2 som avstår! Nu: den internationella drogpolitiken! Johanna

Dags igen

Kategori:

Lunchrasten är slut och nu sitter ni förhoppningsvis mätta och belåtna på er platser. Men det finns ingen tid till att smälta maten här inte, utan upp och hoppa med er. Ni måste utnyttja den tid ni har kvar väl om ni ska lyckas gå igenom alla era resolutioner. Så plattan i mattan!

Ellinor

Lunch

Kategori:

Nu har vi nått lunchtid, och av det jag sett har ni verkligen tagit er i kragen. Ett extra plus till  USA som levererade ett bra tal till resolutionen om kvinnor, även Nordkorea och har lyft sig. Både Vitryssland och Frankrike fortsätter i gårdagens anda, väldigt aktiva vilket är roligt att se! Keep it up!
 
Johanna

Dag 2

Kategori:

Delegater, nu är ni varma i kläderna. ni vet nu hur allt fungerar med replik, sakdebatt och allt vad det kan vara. Om ni inte visste det sedan innan så har ni nu förhoppningsvis också märkt vilka länder som ser er som en nagel i ögat och vilka som faktiskt kan tänka sig vara med er på de informella förhandlingarna när ni äter lunch. Så nu när ni kan alla grundregler och är med på diverse basfakta, är det dags att på riktigt ta fram andan i ert land. Lev er in i rollen, VÅGA!
 
 
Dag 2, nu kör vi!
 
Johanna

Dagen i bilder

Kategori:

Nu är det dags för redaktionen att ge sig av hemmåt. Men först vill vi dela med oss av några bilder från dagen
Johanna

Inledningstalen

Kategori:

För ni som missade, inte kunde komma eller helt enkelt känner för att se inledningstalen igen så kommer här en kort liten resume. Enjoy!
 
 

Flippflopp

Kategori:

 
Flipp:
Skägg och polisonger i all ära... Men Syriens välformade mustascher har dragit till sig Män i skors uppmärksamhet. Den klär er, och vi är imponerade hur ni kan prata ordentligt med den på.
Flopp:
Bilden talar för sig själv... Ett folktomt plenum, klockan fem!? Jag som tyckte vi var tidiga förra året, men ni kära delegater tog idag rekordet. Ta morgondagen och visa att ni inte är så lata som ni nu framstår.
 
 
Johanna Görrel

Dagens tips

Kategori:

Första resolutionen

Kategori:

Ungefär sex timmar har passerat av dagen. Det har varit live musik, inledningstal och allmän debatt men det är först nu som den första resolutionen kommit upp. Spännande!

Ny tidning

Kategori:

Ärade delegater,

idag smäller det! Ny tidning kommer att finnas tillgänglig för er inom kort. Ytterligare två tidningar kommer att komma under dagen så nu kör vi! Lycka till!

Ellinor via Män i skor

Dagen vi alla väntat på är här!

Kategori:

Dagens tips

Kategori:

Presskonferens

Kategori:

Efter lunch tillkallades pressen till presskonferens. Storbrittanien, Ryssland, Usa, Frankrike och Kina, alla medlemmar från Fn:s säkerhetsråd närvarade. De ifrågasatte den resolution, de från hemlig källa fått nys om, som Iran och Burma står som författare för. Resolutionen innehåller förslag om regelförändringar i vetorätten. Samtiliga länder är ytterst konfunerade då de tycker att en resolution som denna inte har någon relevans i årets möte. De anser det ovidkommande för temat mänskliga rättigheter.     
 
I rollspelet kommer stormakterna att försöka bordlägga resolutionen, men att intresset för förändring av vetorätten är stort, är världskänt. Ska bli intressant att följa resolutionens öde i rollspelet!
 
 
Johanna via Män i skor

NYTT NUMMER

Kategori:

Nu ligger en nytryckt tidning i tidningsstället utanför redaktionen och väntar på er. En presentation av alla delegater, mingelbilder från releasefesten, intervju med Carolina Klüft och 2 spännande reportage är bland annat vad ni kan räkna med! Varsågod och kom upp och hämta var sitt exemplar!
 
Johanna

Nedräkning

Kategori:

Dagens tips

Kategori:

 

Indonesien - en slapp delegation?

Kategori:

En upphittad loggbok tillhörande Indonesien flög precis på anonyma vingar in i Män i skors redaktion. Slutsats: antingen är  Indonesien ett land ni ej behöver oroa er över då de ej  har så mycket för sig, eller så sköter inte delegationen sin loggbok ordentligt. Men vi vill i allafall hälsa till Magnus att det är synd att han varit sjuk, hoppas du mår bättre nu!
Män i skor via Johanna

Taggade!

Kategori:

Godis i påsar, kaffe i mängder, till och med sängen har flyttat hit. Allt för att vi ska orka vara er till hands hela veckan! Tveka inte kontakta oss, vi finns som vanligt i E219!
Vi är taggade, är ni?
 
Män i skor via Johanna

Carolina Klüft

Kategori:

Carolina Klüft besökte i morses skolan. Hon bjöd på en inspirationsrik föreläsning om mänskliga rättigheter, egna erfarenheter från sin framgångsrika idrottskarriär och en hel del egna värderingar. På slutet var nog vi alla eniga om att vi tillsammans kan förändra världen, det gäller bara för var och en  att dra sitt lilla strå till stacken.  
Ta till vara på detta tänket delegater, när ni kliver in i plenisalen på onsdag!
 
Män i skor via Johanna
 

Nedräkning

Kategori:

Nedräkning

Kategori:

Nedräkning

Kategori:

Releasefesten

Kategori:

Här kommer en liten glad film som visar lite på vad dagen bjöd på! Vi önskar er en trevlig helg och så ses vi nästa vecka!
 
 

Sudan vs USA?

Kategori:

På Human Writes förstasida anklagas Sudans delegation för att ogilla de mänskliga rättigheterna. De ska ha lämnat sitt material oövervakat efter en lektion som gjort att den hamnat i fel händer. Nu försvarar Sudan sig,
- Allt är bara ett påhitt, det är inte ens vår handstil.
De är inte Sudans egna åsikter utan representerar omvärldens åsikter och tankar om Sudan. Under rollspelet tänker rättfärdiga sitt rykte, bevisa att omvärlden tror fel.
 
Utöver detta har de en teroi om att det kan tänkas vara USA som skrivit ihop allt för att sätta dit dem. Delegationen vet att stormakten sedan innan inte är så förtjusta i dem. Dock planerar de ingen hämnd.
- Vi är fredliga av oss.
 
USA kommenterar Sudans uttalande med att det absolut inte skrivit det.
- Det ser bara ut att vara ett desperat försök till försvar, skrattretande.
 
Är det så att USA kör med fula kort? Eller Sudan som kokar ihop en historia för att vinna tillbaka sitt rykte?
Hmm... 
 
Män i skor via Johanna & Ellinor
 

Premiärnumret av Män i skor

Kategori: Allmänt

RELEASFEST

Kategori:

Glöm inte att vi släpper vår första tidning idag! Detta kommer firas med en brakfest du sent kommer glömma.Gör dig själv en tjänst, släng på partyhatten och kom till E219 mellan klockan 11-14! Här bjuds det på mer än sju sorters kakor, go musik och härlig stämning. Välkommen!
 
 
 
 

Nedräkning

Kategori: